CPB: Meer onzekerheid door ICT | Vroegtijdig ingrijpen nodig | Marktordening bij nieuwe ICT-toepassingen

Al eerder schreef ik over de aanbevelingen van het Centraal Planbureau (CPB) op IT-gebied (cybersecurity). Inmiddels is er een nieuwe uiting van het CPB, een zgn. policy brief, onder de titel “Meer onzekerheid door ICT. Vroegtijdig ingrijpen nodig. Marktordening bij nieuwe ICT-toepassingen“.

In dat rapport schrijft het CPB dat overheden  in een vroeger stadium moeten reageren op ICT-ontwikkelingen in de markt.

Uit de intro:

Overheden moeten in een vroeger stadium reageren op ICT-ontwikkelingen in de markt zoals het internet der dingen, digitale platformen, robots en block-chain technologie. Nu wachten ze te vaak tot er meer duidelijk is over de nieuwe technologie of de ontwikkeling ervan in de markt. Op een later moment regels invoeren is echter vaak lastiger en kostbaarder. Dit staat in het onderzoek ‘Marktordening bij nieuwe ICT-toepassingen’ van het Centraal Planbureau dat zojuist is verschenen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s