Facebook helpt de Nederlandse overheid bij de corona-marketing

Bij de voorbereiding van een eerder blog [*] kwam ik het tegen op een pagina van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ): de opmerkelijke samenwerking met miljardenbedrijf, datagraaier & advertentiebedrijf Facebook, niet bepaald een betrouwbare partner.
Op 19 augustus jl. stond op de site van de IGJ de volgende tekst in het antwoord op de vraag ‘Wat doet de inspectie aan mensen die verkeerde informatie verspreiden over het COVID-19-vaccin?‘:

Inmiddels is deze passage verwijderd. De huidige tekst op de pagina luidt:

De samenwerking met Facebook is vast koren op de molen van complotdenkers.

Lees over het optreden van de overheid tegen artsen het artikel ‘Kliklijnen, betaalde influencers, de Inspectie als sterke arm: voor VWS lijkt niets te ver te gaan in hun strijd tegen ‘desinformatie over corona’‘ van het Artsencollectief.

Op twitter zag ik een bericht van een arts die een beschuldigende brief van IGJ publiceerde, waarin niet meer stond dan ‘u verspreidt desinformatie‘, zonder enige toelichting, zonder onderbouwing en zonder de arts in gelegenheid te stellen op de beschuldiging te reageren. Lang geleden was Nederland nog een rechtsstaat waarin hoor en wederhoor werd toegepast. Maar dat is voorbij in tijden van corona, lijkt het.

 

[*] Het blog over aansprakelijkheid.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s