Digitaal oprichten bv in Nederland nog niet mogelijk

Nederland heeft de Europese deadline voor het digitaal oprichten van besloten vennootschappen niet gehaald, zoals ik in een eerder artikel al veronderstelde. Er is wel wetsvoorstel geconsulteerd, maar nog niets bij de Tweede Kamer ingediend. Notarissenorganisatie KNB liet op 20 juli weten dat het digitale passeerplatform op 1 augustus 2021 af is. In een video wordt uitgelegd hoe het gaat werken.

België

Intussen lijkt België veel verder te zijn. Daar bestaat al een StartMyBusiness website, zo te zien een private website waar het Belgische notariaat aan mee werkt. Wel vreemd dat op de site niet wordt uitgelegd wie er achter zitten, op de pagina over de site is dat niet te vinden. Vermoedelijk het Belgische notariaat. Via deze site kunnen vennootschap, vereniging en stichting online worden opgericht.

Rest van Europa

Volgens het Europese overzicht van omzetting door de lidstaten zouden Tsjechië, Ierland, Letland en Litouwen al klaar zijn. Het zou me niets verbazen als Europa hier een veel te korte implementatietermijn heeft vastgesteld.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce, Oprichting, Rechtspersonenrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s