Uitzending omroep MAX | mag een bank heridentificatie eisen? | Knab, Wwft

Op dit blog besteedde ik aandacht aan financiële instellingen die aan hun cliënten meedelen dat zij verplicht zouden zijn tot ‘heridentificatie’ en hen verplichten dat via een mobiele app te doen. Als de cliënten niet meewerken dreigt Knab met sluiting van de bankrekening.

Omroep MAX besteedt op vrijdagavond aandacht aan dit onderwerp, lees op hun website:

Bank eist digitale identificatie

Klanten van internetbank Knab ontvangen een bericht waarin staat dat ze de Knab-app op hun telefoon moeten installeren om hun identiteitsgegevens aan de bank te kunnen doorgeven. Werken ze niet mee, dan blokkeert de bank de bankrekening. Dat terwijl ze vaak al jarenlang klant zijn van Knab. In een tijd waarin phishing veel voorkomt werken oudere en minder digitaalvaardige klanten niet graag mee aan dit verzoek.

Waarom moeten klanten zich opnieuw identificeren? Mag Knab klanten dwingen dit via een app te doen, ook als ze niet mobiel willen bankieren? En mag Knab zomaar de rekening blokkeren? MAX Ombudsman Rogier de Haan geeft antwoord op deze vragen.

Bekijk de televisie-uitzending van Meldpunt vrijdag 11 september om 19.20 uur op NPO 2.

 

Ik ben benieuwd naar de uitzending en ook of de Wwft daarin op een juiste manier aan bod komt.

 

Lees de berichten over heridentificatie door financiële instellingen op dit blog.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s