AI voor iedereen | ALLAI

Binnenkort kan iedere Nederlander aan de slag met artificial intelligence (‘AI’), kunstmatige intelligentie, zo vertelde Marlies van Eck tijdens de VAR bijeenkomst over digitaal bestuur.

Dutch Alliance for Artificial Intelligence
De vraag is hoe de door AI beheerste wereld er uit ziet. Een nieuw initiatief dat zich bezig houdt met de gevolgen van AI kreeg aandacht, onder meer van het FD, “Algoritmes niet alleen aan bedrijven overlaten“, is ALLAI Nederland (Dutch Alliance for Artificial Intelligence). Om van hun plannen kennis te nemen, moet je wel het Engels goed machtig zijn, want op hun site zag ik geen Nederlandstalige versie.

ALLAI is een initiatief van Catelijne Muller, Aimee van Wynsberghe en Virginia Dignum, de drie Nederlandse leden van de EU High Level Expert Group on Artificial Intelligence.

SIDNfonds schrijft op de site het volgende over ALLAI:

Alliantie voor AI Nederland
Artificiële Intelligentie ontwikkelt zich razendsnel, met steeds meer toepassingen in ons dagelijks leven. AI biedt enorme kansen, maar brengt ook de nodige uitdagingen en risico’s met zich mee (denk bijvoorbeeld aan de invloed op verkiezingscampagnes). Het is van groot belang dat AI op een verantwoorde manier wordt ontwikkeld en ingezet, zowel vanuit technisch, maatschappelijk als ethisch perspectief. Daarvoor is samenwerking op alle niveau’s en tussen alle belanghebbenden cruciaal. Overheid, wetenschap, bedrijfsleven, vakbonden en maatschappelijke organisaties hebben hierin een gedeelde verantwoordelijkheid. Alliantie voor AI (ALLAI) Nederland is het platform waar alle maatschappelijke spelers samenkomen om te werken aan Responsible AI. (Call 1 2018)

Onder de titel “Responsible AI niet inzetten voor de grote thema’s van onze tijd, dat is echt doodzonde” staat een interview met een van de initiatiefneemsters op de site van het fonds.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s