Onverstoorbaarheid

Het wordt voor de politiek steeds lastiger om kwalitatief goede mensen te vinden. Dat heeft allerlei redenen, één daarvan is alle shit die politici over zich heen krijgen. Het lijkt er op dat er nieuwe eigenschappen nodig te zijn.

Zo lees ik in een artikel over Merkel:

Auch besitzt Merkel die außerordentliche Gabe, Respektlosigkeiten und Versuche der Erniedrigung weder zu kontern, noch zu kommentieren.

Uit een artikel in Vers Beton blijkt dat Peter van Heemst meent dat in de landelijke politiek de politieke jennerij tot grote hoogten zal stijgen. Ook in de gemeentepolitiek krijg je hier mee te maken. Hij stelt de vraag: hoe dien je politieke zuigers, treiteraars en moddergooiers van repliek? En hij sluit af met:

Politieke partijen zijn druk op zoek naar geschikte kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Wie een gooi naar een plek op de lijst doet, moet over 101 prachtige eigenschappen bezitten. Mijn advies: zet onverstoorbaarheid bovenaan. Want daaraan is in de volgende raadsperiode meer behoefte aan dan ooit tevoren.

Het wordt er niet vrolijker op.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s