Kennissessie privacy-proof zaken doen op 6 juni 2017 door Pellicaan Advocaten

Privacy is een hot item!
Maar moet u daar als ondernemer nou iets mee?

Op dinsdag 6 juni a.s. organiseert Pellicaan Advocaten van 14:00 uur tot 16:30 uur een kennissessie over dit onderwerp, waarvoor bestuur en medewerkers van belangstellende ondernemers van harte worden uitgenodigd. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan carolien.vanwilligen@pellicaan.nl.

Dit is de aankondiging op de website van Pellicaan Advocaten:

3 mei 2017
Privacy-proof zaken doen!
Privacy, een hot item! Maar moet u daar als ondernemer nou iets mee?

Steeds vaker lezen we nieuwsberichten over datalekken en andere privacy-perikelen. Dit is het gevolg van de onophoudelijke toename van de digitalisering van de wereld en daarmee het spanningsveld met privacy en IT-beveiliging. Ook voor uw onderneming of organisatie is het van belang inzicht te hebben in de kansen en risico’s op dit gebied. Zo worden steeds vaker beslissingen om met iemand in zee te gaan (mede) gebaseerd op privacyoverwegingen. Wanneer u zorgvuldig omgaat met persoonsgegevens, vermijdt u bovendien hoge boetes en (reputatie)schade.

Waarom moet u daar nu iets mee doen?
Op dit moment moet u bij het verwerken van persoonsgegevens voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens. De verplichtingen in die wetgeving worden aangescherpt en aangevuld door de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die op 25 mei 2018 in werking treedt. Dat lijkt ver weg, maar in de praktijk blijkt dat toch tegen te vallen. Het voorbereiden van uw onderneming of organisatie op deze nieuwe regelgeving kost meer tijd dan u wellicht verwacht.

Maar wat moet er dan gebeuren? En waar moet u als ondernemer op gaan letten?
In deze kennissessie lopen wij met u door de belangrijkste zaken op privacy gebied heen. Wij geven u praktische tips over hoe met privacy om te gaan, zodat u zo snel mogelijk ‘privacy proof’ kunt worden. Daarnaast hebben wij Frank Baalbergen van het Cyber Security team van Mazars bereid gevonden om aan de hand van veel voorkomende situaties te laten zien waar u op IT-gebied zelf op kunt letten en hoe u het risico op datalekken op eenvoudige wijze kunt beperken. Meer dan genoeg redenen dus om naar onze kennissessie toe te komen!

Graag verwelkomen wij u op dinsdag 6 juni 2017 vanaf 13:30 uur in ons pand aan de Watermanweg 60 in Rotterdam. Na het inhoudelijke programma van 14:00 uur tot 16:30 uur sluiten wij de middag af met een borrel in onze bar.
Om de kennissessie een levendig en interactief karakter mee te geven, stellen wij het op prijs indien u vragen heeft, deze voorafgaand aan de bijeenkomst aan ons toe te sturen, zodat wij die tijdens de kennissessie kunnen behandelen en beantwoorden.

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan carolien.vanwilligen@pellicaan.nl. U kunt dit e-mailadres ook gebruiken om uw vragen door te geven.

Deelname is kosteloos. Mocht u onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. In ieder geval uiterlijk één dag voorafgaand aan deze kennissessie.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Evenementen, ICT, privacy, e-commerce. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s