KNB bepleit intrekking Europese antiwitwasplannen

In een nieuwsbericht over intrekking van Europese regelgevende plannen, heeft notarissenorganisatie Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) laten weten bij Timmermans te zullen aandringen op intrekking van de Europese voorstellen inzake nieuwe anti-witwasregels. Er zal worden samengewerkt met de Raad van Europese notariaten (CNUE). KNB schrijft onder meer:

Als het gaat om de nieuwe anti-witwasregels acht het notariaat het wenselijk in het algemeen te blijven pleiten voor een zo gering mogelijke toename van regelgeving op dit gebied. Dit omdat de regelgeving voor de praktijk op dit moment al zeer belastend is. (…)

De KNB en CNUE gaan graag in gesprek met Timmermans. Een belangrijke vraag die het notariaat graag met hem wil bespreken, richt zich op vereenvoudiging van het vrije verkeer van personen en bedrijven. Hoe is dit mogelijk met behoud van de rechtszekerheid en zonder de risico’s van fraude? Naast de KNB en de CNUE inventariseren VNO-NCW en MKB-Nederland namens hun leden welke wetgeving niet langer door Timmermans moet worden voortgezet en waarom.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s