Workshop Actualiteiten Wwft, Wtt en nieuw bv-recht voor trustkantoren | Rotterdam 8 november a.s.

Dit is een update van een eerder bericht. Oorspronkelijk was de Rotterdamse workshop gepland op 9 oktober a.s., maar dat blijkt de datum te zijn dat Holland Quaestor, de nieuwe organisatie van Nederlandse trustkantoren, een symposium houdt over Nederland als vestigingsland

Pellicaan Advocaten houdt zich vanuit de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam bezig met dienstverlening gericht op trustkantoren. Dit omvat zowel de naleving van de eigen regelgeving door trustkantoren – zoals de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) – als dienstverlening ten behoeve van de relaties van de trustkantoren op het gebied van het rechtspersonenrecht en financieel recht.
Dit voorjaar bestond, in het kader van de permanente educatie, veel belangstelling voor de door ons in Amsterdam georganiseerde workshops gericht op medewerkers van trustkantoren, waarin actualiteiten en nieuwe ontwikkelingen in de Wtt en Wwft voor trustkantoren, alsmede de nieuwe ontwikkelingen in het bv-recht (“flex-bv”) aan bod kwamen.

Wij menen dat er ook bij in Zuid-Nederland gevestigde trustkantoren belangstelling kan bestaan voor dergelijke workshops. Dat was aanleiding om ook in Rotterdam een workshop te organiseren.

Workshop Actualiteiten Wwft, Wtt en nieuw bv-recht voor trustkantoren

Op 8 november 2012 organiseren wij op ons kantoor te Rotterdam, een workshop voor medewerkers van trustkantoren, waarbij ik als docent zal optreden. Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • de recente wijzigingen in de Wtt, met onder meer de aanpassing van de reikwijdte van de wet;
  • de wijzigingen in de Wwft;
  • de nieuwe positie van de statutair directeur van een besloten vennootschap op grond van de flexibilisering van het bv-recht en de wet bestuur & toezicht.

Als de actualiteit hiertoe aanleiding geeft, zal ook rechtspraak worden behandeld.

Doel van de workshop “Actualiteiten Wwft, Wtt en nieuw bv-recht voor trustkantoren” is u op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen. Door het vergroten van het kennisniveau van uw medewerkers en hun risico-awareness zijn zij goed voorbereid en alerter op mogelijke Wtt- en Wwft-aspecten en ontstaat bekendheid met de rol van de statutair directeur onder het nieuwe bv-recht.

U zich aanmelden door een e-mail aan Carolien van Willigen.

Onderstaand nog enige praktische punten:
Voor wie bestemd? De workshop is uitsluitend bestemd voor medewerkers van trustkantoren.
Opzet van de workshop: De workshop heeft een interactief karakter waardoor er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en het beantwoorden van vragen en het bespreken van voorbeelden. Vanwege de complexe materie vindt de workshop plaats in relatief kleine groepen. De ervaring leert dat een groep van maximaal 15 deelnemers er voor zorgt dat kennis beter beklijft, waardoor de investering in de workshop rendeert. De workshop wordt verzorgd door professionals uit het werkveld. Uiterlijk twee weken voor de workshop kunnen de deelnemers digitaal vragen indienen. Deze vragen zullen tijdens de workshop worden beantwoord.
Docent: Mr. Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht
Documentatie: Voor de workshop maken wij gebruik van een specifiek voor deze cursus samengestelde syllabus die u bij aanvang ontvangt.
Kosten: € 495 exclusief btw (inclusief lunch en syllabus)
Aard en tijdsduur: lunch 12.30 uur – 13.00 uur; workshop, 13.00 uur – 17.00 uur. Na afloop borrel tot 18:30 uur
Datum en locatie: 8 november 2012, Rivium Promenade 190 Capelle aan den IJssel
Inlichtingen: Carolien van Willigen, telefoon 088 627 22 88
Inhouse versie: Indien gewenst, kan deze workshop specifiek voor u als trustkantoor inhouse worden gehouden.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Evenementen, Trustkantoren en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s